05 mai 2009

Viitorul presei scrise... in viziunea SOCOILOGILOR



Nu, nu este vorba despre o noua categorie de specialisti, ci despre aceiasi vechi propovaduitori ai sociologiei - sociologii. Dar cand tastatura PC-ului nu vrea sa faca ce-i spui tu, te trezesti cu noi termeni la care nici cu gandul n-ai fi gandit. Si uite-asa, sociologii ajung socoilogi (ca in exemplul de fata), supermarketul ajunge spermarket, iar colaboratorii ajung colabaratori (ultimele doua exemple mi le-am amintit la repezeala, desi nu au aparut publicate pe nicaieri, intrucat, nu-i asa, d-aia iezista corectori - cat or mai iezista - ca sa nu vaza ochii cetitorului de quality tampenii).
Asupra celorlalte cuvinte cu litere lipsa nu merita sa ma opresc pt ca alea nu-s o dovada a faptului ca redactorul nu stie lb romana, ci poate doar a faptului ca sta mai prost la capitolul rabdare (sau e fumator inrait si abia asteapta sa termine de scris materialu', sa-i dea drumu' in retea si sa iasa la o pipa - sau "la pipait", cum ziceam odata?!?) si nu obisnuieste sa-si reciteasca materialul. As mai avea o mica-mica suspiciune la vb "a tiparii", care evident ca se scrie cu un singur "i", da', nu-i asa, sa-i acordam prezumtia de nevinovatie si sa presupunem ca a pierdut controlul asupra degetului si a zabovit mai mult decat ar fi fost nevoie asupra tastei cu litera "i".
Despre apozitii care "se cer" intre virgule nu mai vorbesc, ca oricum e prea greu de priceput.
Si nici despre cunostintele de lb engleza, care, de regula, sunt cam obligatorii la redactori. Motiv pt care n-ar trebui sa confunde "bakingu' " cu "backingu' ".
Dar, cum imi place mie sa spun, "multi vad, putini cunosc", iar dintre aia putini care cunosc, si mai putini comit greseala de a atrage atentia asupra tampeniilor de limba. Si uite-asa devii "frustrat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.