03 iulie 2009

Ridzipoanca din guvernul bocalarului

S-o dau... Sa n-o dau... Si nu ma refer la dilema fetei mari, ci la cea a uneia mai mici. Mica in cuget si-n simtiri. Pe fata o cheama Monica. Pe dilema o cheama Demisia.
Ea zice ca pardalnica de manifestare ocazionata de Ziua Tineretului sa tot fi costat vreo 600.000 de euroi. Tolo intra la banuieli si se apuca de investigatii. Moni se-ncurca in justificari, explicatii si aberatii si nu e in stare decat sa adopte cea mai infantila atitudine cu putinta: pe principiul "De ce va luati numai de mine, pe ailaltii nu-i vedeti?", Moni nu poate emite decat: "Alte ministere alocă de zece ori mai mulţi bani decât noi pentru serbări şi nu mai zice nimeni nimic!"
Se intrunira comisii, comitete si comitii, se incepura anchetele, se intocmira petitii, i se dedicara imnuri, toate avand un singur scop: scoaterea Ridzicai din peisaj. Da' ea nu si nu. Ce daca poporul n-o mai vrea in fruntea MTS? E suficient sa se vrea ea. Da' cica totusi daca i s-ar demonstra vinovatia si s-ar cere urmarirea penala, parca si-ar da-o nitel. Demisia.
Da' sa nu-l scoatem din schema pe dl. Cock... pardon, Boc, care o da pe articole din Constitutie: "Orice ministru în legătură cu care se va cere urmărirea penală va fi demis în acea zi. În rest, autorităţile să-şi facă datoria. Nimeni nu e mai presus de lege". (Acu', daca as vrea sa comit un rautacism, v-as ruga sa va aduceti aminte de tricourile alea inscriptionate cu "Nobody is perfect. I'm nobody". Do you know what I mean?)
Hai ca iar o luai pe aratura. De fapt care fu scopul vizitei mele in zona de conflict zamislita de Ridzipoanca? Ca fura toti, asta nu mai e o stire, e o certitudine. Si-n guvernul actual, si-n guvernul Tariceanu, si-n Nastase (ups, in guvernul Nastase), si-n care or fi mai fost, s-a furat. Da' macar, din respect pt procentul ala de 25-30% de rumani care se mai sinchisesc sa se duca la vot, nu s-ar putea sa se faca si furtu' asta mai discret, mai cu finete? Dle prim-ministru (si aici ma adresez atat actualului, cat si viitorilor), organizati, dom'le, niste cursuri de initiere in arta furtului discret ca mai sunt unii care vor, da' nu stiu cum, si va faceti, dom'le, de cacao, ditai guvernu' respectabil care este el pe persoana fizica. Pai se poate asa?


P.S. Luati si va delectati cu cantaretu' Florin si cu pamflezistu' Alin





9 comentarii:

  1. Fataaaa, vezi ca avem si video(clip)! De ce ai ales varianta audio? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vedeam videoclipu' pe blogu' tau si nu mi-a trecut prin cap sa-l caut pe youtube =)) Am remediat situatiunea si te rog scuza-mi blonzimea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite asa m-am umplut de tristeti de weekend, vazand videoclipurile.
    Cine-a zis chestia aia cu Niste tarani?

    RăspundețiȘtergere
  4. As fi vrut sa zic "las' c-or sa vina si vremuri mai bune", insa mi se pare atat de goala de continut zicerea asta incat nu-si mai are rostul. Dar pt ca simtul umorului nu ni-l poate lua nimeni, macar sa facem slalom printre tristetile cotidiene facand haz de necaz.

    RăspundețiȘtergere
  5. Parca si asta cu haz de necaz incepe sa ma intristeze. Iar, la mine... Pamflezistul... asta ii un lucru extrem de grav! Dammit! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. TU N-AI VOIE, ca d-aia esti pamflezist!!! Si pe noi cine ne mai amuza? Huh? Las' ca nu e dracu' asa de negru. De descurcat, ne-om descurca noi cumva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eh... zic si eu asa... de suparare ca a murit Michael, eventual. Da` gata, mi-a trecut. Am tras o sageata catre Crin, pe care cercopitec il pandesc de mult... si m-am vindecat. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Draguta postarea, ai un simt al umorului foarte dezvoltat. Mi au placut foarte mult si filmuletele, foarte amuzante si bine realiztae. si si-au atins si scopul intr-un final.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc din suflet, WonderMe, pt multitudinea de "foarte" din comentul tau. Sa stii ca ma bucura sincer intotdeauna aprecierile de genul asta. Si mie imi plac mult de tot videoclipurile, de-asta le-am si postat. Si, cum bine ai remarcat, si-au atins si scopul, ceea ce nu poate decat sa ma si sa ne bucure. Te mai astept cu drag.
    Multam frumos pt vizita si pt coment.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.