04 august 2009

Adevărul despre... Jurnala Naţională


După ani întregi în care a oscilat între cele două sexo-genuri, masculin şi feminin, rămânând... neutru, iată că "Jurnalul Naţional" pare să se fi decis. It iz, fainăli, ă gărl. Adică a dat -ulul pe -a. Vedeţi despre ce vorbesc în print screenu' aci de faţă.
Odată cu fixarea sexo-genului, "Jurnala Naţională" pare să fi inaugurat şi o nouă tehnică de scriitură, folosită până acum doar în operele literare. Este vorba despre cunoscuta mise en abîme, doar că nu mai face referire la romanul în roman, la tabloul în tablou, la prezentarea în oglindă, ci la... articolul în articol.

6 comentarii:

  1. Oana, exista o explicatie - personal insuficient, stresat si coplesit. Poate-au renuntat la corectura, ca tot nu mai e la moda un astfel de departament in presa noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Good point. Explicatia este cea corecta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Softul ala de corectare automata mai are si scapari ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da' ce, a zis cineva ceva de soft? Noooooooooo. Io ziceam doar de Jurnala Nationala, atata tot. Softu' respectiv, is convinsa ca face toti petrodolarii :))

    RăspundețiȘtergere
  5. oana - petrodolarii poate, nu si cunostintele unui profesionist. O fi el un program cu interfata umana, dar totusi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nadia, mai importanta decat cunostintele unui profesionist este tehnica de ultima generatie. Ce daca da rateuri? Nu suna mai bine "am achizitionat un soft" decat "am angajat un om"? Ba, si mai bine suna "am achizitionat un soft si am concediat un om" :))

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.