09 august 2009

Anonimului agramat

O bună perioadă de timp am moderat comentarii. Dintr-un singur motiv: mă temeam să nu supăr pe cineva într-atât de tare încât să arunce cu obscenităţi în mine. Cu criticile n-am absolut nicio problemă, le suport bine atât timp cât conţin cuvinte decente. Şi băgând io de seamă că vreo 5 luni de zile nu m-a înjurat nimeni, zic să scot moderarea. Şi n-a fost rău.
Da' i-am scăpat din vedere tocmai p-ăia cu care am o imensă, şi eternă, şi de nerezolvat problemă: agramaţii. Ce pot face dacă nu-i suport? Şi mai sunt şi fuduli pe deasupra.
Uitaţi-vă mostră de comentariu lăsat de un geniu, cum altfel decât anonim, la postarea despre indianul Fernando:


Anonim spunea...
nu este adevarat mai nimik ce scrie aiki nu stiti decat sa criticati da ei fac muzika asta ca le place dar si pt ca au nevoie de bani si daca lumea le da bani sau cumpara cd uri e pt ca merita ei si muzika lor si daca primeste cateva chesti fernando ce te deranjaza te oftici ca nu primesti tu sau doar iti place sa critici....si nu mai spune lucruri urate despre alte persoane poate nu ele sunt si esti tu nu fetele de acolo care le plac melodiile si danseaza esti sigura ca dansau pe indiana salsa????nu cumva era chiar salsa si nu stiu tu....mai gandestete....


Din motivul pe care l-aţi... citit mai sus, reintroduc moderarea. Nu de alta, da' genu' ăsta de comentarii vreau să le fac dispărute de îndată ce le primesc, nu vreau să le găzduiesc nici măcar o secundă în plus pe blogul meu. Cenzură s-o fi chemând asta, da' puţin îmi pasă. Avem dreptul să ne alegem musafirii pe care îi primim în casă. Discriminare?!? Nici vorbă. Ce, l-am pus io să nu se ducă la şcoală?


Şi, în final, un mesaj pt geniul anonim (şi pt alte genii agramate):
"Dragă geniu-le cu secs incert o să scriu pe limba ta ca să înţelegi shi tu pu-ne mâna shi învaţă să scri în limba romînă shi dupe acea poposeş-te la mine pe blog shi lasămi comentari şi tragemă de urechi dacă nuţi convine ce am scris până nu înveţi să scri corect româneshte scuteştemă de prezenţa ta paci că pe mine are cine să mă citească shi să mă comenteze shi dacă te mai prind a doua oară cu un coment desta o să aive soarta primului adică nul public mai înţeles??? hai pa, pa, pa, pa, pa". P.S.: Ei, acu' dacă şi al doilea o fi tot atât de expresiv ca primu'... o să-i dedic o altă postare ca să se mai amuze şi ai mei.

6 comentarii:

  1. Bun venit pe la mine, Dielda. Ma bucur sincer ca te-am amuzat. Te mai astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multi care invata sa scrie postand comentarii anonime pe bloguri ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, nu stiu cati invata limba romana prin postarea de comentarii pe bloguri. Se spune ca toate se fac la vremea lor. Daca pana la 14-15 ani n-ai invatat unde se pune o cratima si cum se face corect un acord, dupa varsta asta am mari dubii ca mai inveti. Si asta pt ca numarul preocuparilor si al prioritatilor creste odata cu varsta, iar folosirea corecta a limbii romane nu mai e o prioritate pt multi dupa 14-15 ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna. am si eu mare nevoie de un site unde s apot sa invat romana. am multe greseri de ortografie. nu ma descurc knd se pun doi de ii unukl singur sau knd se scrie sa legat sau cu cradima sau sa legat sau cu cratima etc. nu le intleg. si gramatica nu stiu absolut dwe loc.va rog sa am ajutati... vreau un site unde pot ca s a invat...va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim
    eu ti-as recomanda gramaticile de V-VIII, acolo gasesti totul organizat, incepand de la notiuni de baza pana la chestiuni mai complexe de limba romana, dar daca nu iti place ideea, iti mai recomand www.diacritica.wordpress.com. bafta.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.