22 august 2009

De pe BestJobs adunate. Sau misterul castravetelui de Belgia

De la o vreme tot accesez platformele de joburi în speranţa că s-o lega ceva mai acătării şi de mine. Şi cum în Rumeinia m-am lămurit de mult cum stă treaba, am dat-o pe search-urile de joburi din alte land of choice-uri. Evident că nu mi-a trecut prin cap să aplic direct pt job de manager şi nici pt unul de înalt funcţionar la PE. M-am orientat şi eu după ce mă pricep să fac: păi n-am pregătire nici de doctor, nici de asistent, că astea am văzut că se caută în draci, la calculator mă pricep atât cât să-mi verific mailul, să vorbesc pe mess, să accesez site-uri, să scriu pe blog şi să downloadez diverse - insuficient pt a aspira la statutul de subaltern al lui Gates, pt babysitting e răspunderea prea mare şi la construcţii/amenajări interioare mă pricep tot cât mă pricep şi la medicină. Aşa că... menaj? Da, asta merge. Poate agricultură? Cules de mandarine, portocale, măsline şi-alte trufandale? Şi la asta m-aş băga.
Şi tot trimiţând io CV-uri peste CV-uri pe la diverse companii de recrutare, dau de anunţul următor: "Recrutăm personal pt cules castraveţi în seră în Belgia" (io am depăşit faza de reprezentare a simbolului falic, depăşiţi-o şi voi, pls!!!). Ooo, perfect, îmi zic, nu-i greu, culegeam castraveţi în grădină la ţară, se culeg mai uşor decât strugurii. Plus că e Belgia, franceza o vorbesc binişor, n-o să-mi fie prea greu. Dau să aplic, da'-mi pică ochii pe condiţiile puse de firmă, alea de le-am înroşit io.
Doar bărbaţi?!?!?!?!?! Păi de ce doar bărbaţi? O fi vreo diferenţă radicală între castraveţii de Belgia şi cei de Rumeinia? Asistăm la vreo reinventare a castravetelui? Ceva de genu' "cucumber reloaded" (pardon, je m'excuse, concombre rechargé)? S-au schimbat datele poveştii, nu mai e "ridichea uriaşă", acum e "castravetele uriaş"? Neuronu' meu încă se zbate într-o ceaţă densă. Da' de faza cu "înălţime de la 1,80, vârsta cuprinsă între 30 şi 48 de ani" ce ziceţi? Şi totuşi, îmi scapă mie ceva?
Ei, uite un deziderat demn de blonda din mine: sper să descopăr în viaţa asta şi taina castravetelui belgian.

5 comentarii:

  1. E bine că nu ai putut să mergi.. familia mea munceşte de peste 10 ani în Spania şi am muncit şi eu vara.. e foarte greu în agricultură... în seră mai modern spus...temperaturi foarte ridicate, efort fizic, rapiditate, mirosuri insuportabile...alergii...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))))
    am ras de m-am prapadit, esti foarte funny, iar ei sunt nebuni de-a dreptul haha
    castravetele belgian...o fi ceva, o fi...

    RăspundețiȘtergere
  3. @denisia
    wow, nu ma speria! eu chiar ma gandesc serios sa plec in afara si cum nu stiu sa fac prea multe, ma gandeam ca la cules de nu-stiu-ce si la spalat podele m-as pricepe si eu. imi dau seama ca n-are cum sa fie floare la ureche, dar daca altii au reusit, poate am sa reusesc si eu. nu stiu cu ce se ocupa ai tai in spania, dar eu ii felicit c-au avut curajul sa plece si, mai ales, ca s-au adaptat. o sa te intreb si eu pe tine ce sunt intrebata eu de foarte multe ori: tu ce mai cauti in romania?
    multam frumos c-ai trecut p-aici. te mai astept.

    @not beautiful enough
    ma bucur sincer ca te-am amuzat. ceva-ceva e la mijloc, in mod sigur. o explicatie banuiesc ca exista, dar nu stiu daca o s-o aflu vreodata. chiar as fi curioasa. io-s de parere ca femeile sunt la fel de bune culegatoare de castraveti ca si barbatii. asta-i discriminare :))
    multam frumos de vizita si de coment. te mai astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Potrivit codului muncii asta este un anunt discriminatoriu si se pedepseste cu amenda de la 200 la 400 de lei .

    Exista si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care urmareste reducerea si eliminarea faptelor de discriminare si nicidecum sa aplice amenzi sau sa ia niste bani degeaba .

    RăspundețiȘtergere
  5. @Romania Inedit
    deci e discriminare, nu-i asa? ma bucur ca imi confirmi. mersi de lamuriri.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.