18 august 2009

Între noi, talentaţii



Tânăru' Alin Fărcaş, alias Pamflezistu', mă face "talentată" şi mă pocneşte cu "Blogu' de Oro". Acu', nush cât talent real zace în mine, da' uite că de data asta am chef să-l cred pe Alin, motiv pt care îi foarte mulţumesc pt distincţie şi mă repet, executând un copy-paste după comentu' pe care l-am lăsat la el: "aprecierea îmi merge drept la suflet şi cântăreşte cu atât mai greu cu cât vine de la cineva infinit mai talentat decât mine".
Acu' vine partea cea mai grea: se presupune că io ar trebui să-i fericesc cu un "Blog de Oro" pe blogeraşii pe care-i consider merituoşi. Ei bine, n-o să nominalizez pe nimeni din blogrollu' meu şi o să şi explic de ce (nu, nu pt că urlă egoismul în mine :))).
Fiind filolog prin formaţie, cu tot cu patalama la mână, am învăţat să apreciez textele bine scrise, atât din punctul de vedere al conţinutului, cât şi din cel al folosirii corecte a limbii române. În blogrollu' meu o să găsiţi, în majoritate, doar oameni care au ceva de spus, şi nu personaje obscure care pun traficul înaintea conţinutului şi care postează de enşpe ori pe zi având drept unic scop creşterea numărului de vizitatori. Din acest motiv, blogrollu' meu nu este unul interminabil, nu conţine mai mult de 20 de bloguri, bloguri pe care le accesez zilnic, deşi unii autori postează cu o frecvenţă mai redusă.
Filologului din mine îi place la nebunie să-i citească pe cei care spun lucrurilor pe nume sau care împărtăşesc din experienţa lor de viaţă şi care musai scriu corect, coerent, cu subiect şi predicat (eventual, fără virgulă între ele:)))
http://www.alinfarcas.ro/
http://alisbobe.blogspot.com/
http://nastasecatalin.blogspot.com/
Presarul din mine (adicătelea ăla de lucrează în presă, şi totuşi nu e ziarist) urmăreşte cu înfrigurare noutăţile, analizele, dar şi luptele care se dau în interiorul sistemului
http://www.reportervirtual.ro/
http://www.paginademedia.ro/
http://www.jurnalismonline.ro/
http://cristianbotez.wordpress.com/
http://busylancer333.wordpress.com/
http://catalink-mediablog.blogspot.com/
Cât despre omul Oana Anghel, ei bine, omul vrea mai multe:
- să afle bârfele din showbiz şi să fie mai aproape de vedete
http://divedecarton.blogspot.com/
http://www.yodablog.info/
http://www.mircea-badea.ro/blog/
http://mihaibendeac.ro/
http://www.serbanhuidu.ro/
- să ştie câte puţin din toate cele care se întâmplă prin a noastră land of choice (ştiu, am făcut o fixaţie pt sintagma asta începând încă de la postarea trecută, despre Sinaia)
http://contact.romania-inedit.ro/
- să afle cum gândeşte tânăra generaţie
http://kaloo.info/
http://incasha.blogspot.com/
- să vadă cum o duc alţii care au avut curajul să-şi ia viaţa în mâini şi să dea cu flit land of choice-ului de toate zilele
http://dielda.blogspot.com/
- să se minuneze de cât de populari se dau politicienii
http://danvoiculescu.net/blog/
Ocazional, citesc şi blogurile "persoanelor interesate" care nu se află deja în blogroll. Repet, dacă există cineva în blogroll, există pt că eu consider că am ce citi la el, şi nu pt că vreau să-mi aducă vizitatori. Nu m-am împrietenit până acum cu AdSense-ul, am blog doar pt că îmi place să scriu. Nu fac link exchange-uri în mod nejustificat. Nu obişnuiesc să anunţ persoanele atunci când decid să le bag în blogroll: se află acolo pt că îmi place să le citesc, nu pt că aştept să-mi întoarcă gestul.
În concluzie, eu nu ştiu cui să dau distincţia şi, evident, nu voi alege între ei. Poate, tuturor.

7 comentarii:

  1. Sunt onorat ca m-ai nominalizat si pe mine !
    Si eu citesc ce scrii tu , si nu numai , dar nu am timp de fiecare data sa las un comentariu la fiecare articol , pentru ca mai trebuie sa si muncesc si sa desfasor nenumarate activitati casnice !

    Cu stima si respect , Romania Inedit ! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Una peste alta, trebuie sa dai un party virtual pentru distinctie...si sa te bucuri de ea!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Romania Inedit
    Buna asta cu onoarea:)). Nu tre sa se simta nimeni onorat ca il citesc io. Inca n-am ajuns ministru:)). Dar iti multumesc foarte frumos pt vizite si pt comenturile lasate in timpul in care nu te ocupi cu munca si cu activitatile casnice.

    @Nadia
    Sa stii ca e o idee foarte buna asta cu party-ul virtual. Nu stiu cum s-ar putea face, da' imi place cum suna. Iar de bucurat, chiar ma bucur sincer pt fiecare apreciere/compliment/distinctie in parte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa gindesc si eu despre blogroll, si cred ca schimbul de linkuri e o prostie enorma, eu citesc pe multa lume ca am timp, si de care imi place ii trec in blogroll, da ar fi o timpenie sa pretind sa ma treaca si ei pe mine cind de fapt eu sint un anlfabet agramat care nu are decit 2 clase si habar nu are de gramatica limbii romane.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ninu
    Parerea mea este ca link exchange-ul se justifica doar daca te intereseaza traficul in mod deosebit. Dar cel care si-a facut blog pt ca are ceva de spus, de transmis sau pt ca ii place pur si simplu sa scrie, nu cred ca e cazul sa abuzeze de LE. Am facut si eu vreo 3 LE, nu spun nu, dar nu eu am fost aia care am batut la usa altor bloguri ca sa ma primeasca. Eu sunt de parerea asta: iti place ce scriu si ma bagi in blogroll, iti multumesc, dar nu-ti intorc gestul decat daca, dupa ce-ti vizitez blogul, plec cu convingerea ca o sa revin; mi-a placut ce am citit la tine, te bag in blogroll si nu vin sa te anunt "vezi ca te-am bagat in blogroll, baga-ma si tu pe mine!". Asta e ideea.
    Cat despre ultima parte a comentului tau, pot sa ma exprim doar asa: huh?!?
    Multam frumos de vizita si de coment.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am nimerit de curand pe blog-ul tau.
    Sunt de acord cu viziunea ta despre "linc exceingiuri".
    Cat despre frustrare, cu siguranta fiecare dintre noi ar trebui sa-si adauge la denumire acest calificativ.
    Singura intrebare la care nu ne dam raspunsul corect este aceasta: suntem frustrati din vina noastra sau din vina Lor?
    Evident a noastra, a fiecaruia dintre noi, insa tentatia de a transfera raspunderea asupra altora este prea "dulce" si conforatbila. Ca acesti "altora" sunt persoanele din jurul nostru sau cei care ne conduc, deja nu mai conteaza.
    E mult de discutat...

    RăspundețiȘtergere
  7. @rocada
    bine ai venit pe blogul meu. ar fi, intr-adevar, multe de spus despre frustrari. cred ca este asa cum spui tu: toti, fara exceptie, avem frustrari. doar ca unii recunosc, altii nu. unii recunosc fata de ei insisi, dar nu si fata de altii. altii nu recunosc nici fata de ei insisi. depinde din ce aluat esti facut, depinde ce educatie ai primit, depinde in ce anturaje te invarti. mie imi place sa spun lucrurilor pe nume, desi, nu de putine ori, ma pun intr-o lumina proasta.
    total de acord cu tine ca cea mai mare parte din vina faptului ca suntem frustrati o purtam noi, si nu ceilalti. totusi, de multe ori, ma gandesc ca, daca as trai in alta tara, poate as avea mai putine frustrari.
    mutlumesc de vizita si de coment. te mai astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.