24 august 2009

Retardo: piticii de pe creier nu răspund la tratament

Cât de debil poţi să fii ca să crezi că un afiş lipit undeva, oriunde - pe stâlpi, pe pomi, pe garduri, pe socluri - poate schimba percepţia, convingerea, crezul, mentalitatea celui care întâmplător trece pe-acolo şi îşi aruncă ochii asupra cuvintelor scrise? Tre' să fii bolnav. Un om întreg la minte nu se lasă influenţat de ce scrie pe un afiş, cu atât mai mult cu cât mai e şi defăimător. Românii, în marea lor majoritate, nu sunt proşti. Or fi hoţi, oportunişti, criminali, pedofili, manelişti, perverşi, da' proşti nu sunt. În general, românul e învăţat să gândească cu capul lui, nu cu al altuia. Şi atunci, de ce s-or fi strofocând unii să le bage celorlalţi în cap o idee, de cele mai multe ori fixă?
Îndrăznesc să zic că, cel mai adesea, în spatele unor astfel de gesturi stau nişte poliţe neplătite. Jenant este faptul că lipitorii ăştia de afişe - în cazul în care or fi unele şi aceleaşi persoane cu autorii afişelor - nu se sinchisesc să explice motivul pt care lucrurile stau aşa cum le prezintă ei, şi nu altfel. Oare lipitul de afişe o fi singura lor plăcere?!?



Zona Mitropoliei, duminică, 23 august

5 comentarii:

  1. Intamplator am vazut chiar azi afisul. In graba, n-am inteles mesajul si chiar mi s-a parut lipsit de sens. Probabil am o nota sensibila cand e vorba de numele in cauza... o nota cu accent de necredibilitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. In loc de " Adevarul minte " trebuia sa scrie "Cornete scuipa seminte" si erau mult mai aproape de adevar !

    Mie mi s-a parut ca ziarul Adevarul a inceput sa devina un ziar din ce in ce mai echilibrat , Grigore Cartianu fiind un ziarist foarte talentat !

    RăspundețiȘtergere
  3. @Nadia
    nici eu n-am inteles mesajul si nici nu mi-am batut capul sa inteleg. oricum, afisul nu ofera prea multe informatii. pe mine ma intriga si ma enerveaza comportamentul oamenilor care recurg la astfel de gesturi. ce-or fi vrand sa dovedeasca? oare chiar or fi convinsi de faptul ca pot schimba parerea celui care citeste afisul si care pana la a citi afisul avea alte convingeri? daca chiar cred asta, inseamna ca sunt putin dusi.

    @romania inedit
    pai pe cornete nu-l stie lumea, deci autorul afisului risca sa nu inteleaga nimeni nimic daca ar fi scris ce ai sugerat tu :)). nu ca din "adevarul minte. ziar antinational" s-ar intelege mai multe. eu ma abtin sa ma exprim cu privire la echilibrul unui sau altui ziar (si mie mi se pare cartianu unul dintre cei mai buni ziaristi de la noi), am scris postul asta doar pt ca nu pot sa-i inteleg si, in consecinta, nu pot sa-i suport pe cei care cred ca ne schimba modul de gandire prin lipirea unui singur afis (si politicienii sufera de aceeasi boala prin campanii). asta nu inseamna decat ca ma subestimeaza pe mine ca om si capacitatea mea de a gandi, de a-mi face singur o parere cu privire la lucrurile care ma inconjoara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pak karamu reading and visiting your blog

    RăspundețiȘtergere
  5. What's up friends, how is the whole thing, and what you would like
    to say concerning this post, in my view its actually remarkable designed for me.


    Look into my homepage - successful people, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Self-help_books,

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.