12 noiembrie 2009

Aventuri blonde

Astăzi: cum am desfundat chiuveta cu aspiratorul

Puteţi râde. E pe bune. Se făcea că mă trezeam eu dimineaţă şi mă duceam la baie. Şi cum eram cu ochii deschişi doar pe jumătate, am pus mâna pe un recipient plin cu o chestie de dat pe faţă şi i-am scăpat dopul în chiuvetă. Scurgerea de la chiuveta mea din baie nu e d-aia cu multe orificii mici, cum au mai toate chiuvetele, ci e... cum să explic eu, că nu ştiu terminologia... e o gaură. De regulă, acoperită de o sită. Doar că în dimineaţa asta, sita nu era la locul ei pt că îi găsisem o altă întrebuinţare cu o zi înainte şi evident că nu o mai pusesem la loc.
Deci am scăpat dopul. Şi dus a fost. Adică îl vedeam, da' nu-l puteam ajunge cu degetul. Am încercat şi cu penseta. Degeaba, evident, doar penseta nu era mai lungă decât degetul meu. După aia, cu cuţitul. La fel de degeaba. Cu... pompa :)). Am dat drumul la apă în speranţa că apa va ridica dopul la suprafaţă. Poate că ar fi mers manevra dacă circumferinţa dopului nu se... mula perfect pe circumferinţa scurgerii. Apoi am crezut că am găsit soluţia: instalatorul. M-am dezumflat însă repede: instalatorul trebuia plătit. Cu bani!!! Ei, în perioada asta, nu-mi prisoseşte nici măcar un leu, aşa că am decis să amân intervenţia până oi avea bani şi să folosesc fie cada, fie chiuveta de la bucătărie.
După vreo trei ore în care mi-am bătut capul în fel şi chip, am avut o revelaţie. Clar, dopul trebuia aspirat. Uhmmm... Cu ce, cu ce? Cu aspiratorul, logic. Şi am trecut la treabă. Am detaşat peria aia de aspirat covoare din capătul ţevii aspiratorului şi am introdus ţeava în (măh, mi se pare mie sau sună pornache descrierea mea?) scurgerea chiuvetei. Ţeava n-a intrat în întregime, dar suficient cât să disloce dopul. Şi dacă în prima fază doar l-a dislocat, la a doua încercare l-a aspirat de-a dreptul. E infinit mai uşor să scoţi un dop de pe ţeava aspiratorului decât din scurgerea de la chiuvetă, credeţi-mă pe cuvânt. Oana ştie!!!
Şi uite aşa, nu orice zi care începe prost e musai să continue în acelaşi fel, nu orice blondă care e proastă dimineaţa e proastă până la sfârşitul zilei (profund, dom'le, profund). Ei, nu-i vorbă, nevoia te învaţă. Câte m-au învăţat pe mine nevoile de când m-am mutat la casa mea... ehe, n-aş avea spaţiu pe blogspot dacă aş vrea să scriu. Deşi am feelingu' că o să-mi continui la un moment dat aventurile blonde. Ar fi aiurea să mă amuz doar eu de mine.
Acu', gata, că mi-am scrântit neuronul de la atâta încordare pe ziua de azi.

9 comentarii:

  1. ai avut noroc; daca era apa pe scurgere si ajungea in aspirator mai gaseai ceva de reparat ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare smecherie sa scrii ca ai bagat teava in gaura !

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim
    :)) da, ai perfecta dreptate, m-am gandit la asta chiar inainte sa bag teava de la aspirator pe scurgere, da' am alungat repede gandul asta pt ca trebuia sa ma concentrez pe scoaterea dopului aluia afurisit de acolo. si m-am mai gandit si ca m-as putea electrocuta, da' am riscat un pic, trebuia sa scot dopul cu orice pret.
    multam frumos de vizita si de coment.

    @romania inedit
    se pot intelege multe lucruri dintr-o simpla exprimare. nu evit exprimarile astea cu dublu sens, pt ca mi se pare ca au si ele o contributie insemnata la savoarea textului. dar nici nu-mi place sa le spun prea direct pt ca devin vulgare.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu ti-am zis ca trebuia sa pui poze. gina

    RăspundețiȘtergere
  5. fata, uite ca la asta chiar nu m-am gandit. data viitoare ma mobilizez :)). daca nu uit.

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc mult, mihai. voi carcoti in continuare, fii fara grija, fiindca imi place si incep sa cred ca ma si pricep. mai ales cand imi spune lumea ca o fac bine.
    multam frumos de vizita si de coment.

    RăspundețiȘtergere
  7. hahahaa :))) asa e! asa cum e infinit mai usor sa punctionezi o punga de puroi gingivala cu forfecuta, mult spirt si lanterna de la telefon, in oglinda, decat sa platesti dentistul!

    grozav blog, te urmaresc de-acuma :)

    RăspundețiȘtergere
  8. bine ai venit, crinule, pe blogul meu si multumesc frumos pt aprecierea despre blog si pt "urmarire". stii cum e vorba aia, nevoia te invata. desi eu, una, nu prea cred ca as risca faza cu punctionarea pungii de puroi. ma doare numai cand citesc :)).
    multam frumos de vizita si de coment.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.