26 iunie 2010

De nu le poţi duce...

De veşti zic... Atât de multe într-o zi că nu le poţi duce. Şi mai sunt şi bunicele. Ei, multe n-ar fi ele, da' la cum nu s-a întâmplat nimic pozitiv la ţărişoară de nişte ani încoace, e bine şi cu două veşti bune într-o singură zi.

Prima ar fi că cică nu-i micşorează pensia lu' maică-mea. Asta mă bucură. În rest, mă doare fix în cot că magistraţii şi-au păstrat pensiile speciale. Urât din partea lor, ce să zic? Da' pân' la urmă, pe bune, faptul că magistraţii rămân cu aceleaşi pensii e cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla? Ei bine, nu. N-am timp să mă indignez că ei şi-au păstrat megapensiile, sunt ocupată să fiu fericită că şi maică-mea va rămâne cu acelaşi cuantum al pensiei, după ce i-a trecut glonţul pe lângă ureche. O să scadă punctul de pensie şi or să crească taxele. Şi impozitele. Şi TVA-ul. Nu ştiu io cum e cu calculelele, da' ăia care ştiu cu cifrele cică asta cu creşterea taxelor o să fie puţin mai uşor de suportat de către pensionari decât ciuntirea efectivă a pensiei. O fi.

A doua: îl eliberară pe DD. O fi avut şi el partea lui de vină în toată povestea cu şantajul, n-am de unde să ştiu, da' nici nu pot să-i suspectez pe mare parte dintre reprezentanţii legii de verticalitate. De altfel, pe unii nu-i poţi suspecta nici de prea multă competenţă. Sigur, nu generalizez, că n-ar fi corect. Da' chiar să transformi un Diaconescu sau un Becali în "Denişi, pericole publice" şi să-i cercetezi în stare de arest... nu se face. Dacă stau să mă gândesc bine, nu mi-ar fi teamă că ăştia doi ar putea băga cuţitu' în mine sau mi-ar fura poşeta dacă i-aş întâlni pe stradă. Acu' cică-şi face partid şi candidează şi la preşedinţie. Nici nu mă gândesc să nu iasă din primul tur. Poate c-o să reuşească să facă ce n-au făcut alţii până acum. Poate. Ar fi ceva... Da' ce te faci că nici el n-o să poată conduce singur... O să aibă nevoie de miniştri, de consilieri, de tot felu' de... specialişti. Şi cine ne poate garanta că n-o să avem parte din nou de o Udrea, de un Videanu, de un Berceanu, de un Blaga, de un Funeriu... d-ăştia competenţi, corecţi şi, mai presus de toate, dezinteresaţi? :) Îngeri d-ăştia care te mănâncă pân-ajungi la Dumnezeu.
În fine, vai de capu' ei de ţară!!! Care n-a avut noroc :)

5 comentarii:

 1. Unfortunately say Basescu With few exceptions descendant of Hitler.

  RăspundețiȘtergere
 2. unfortunately, you're damn right :(

  RăspundețiȘtergere
 3. Pe unde s-o fi proptit comentariul meu ?

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, am inteles traiesti in cercul tau stramt, tu, maica si becali. Nu te mai gandesti de unde vin pensiile , cine le umflara cu 43% de ce nu vin acum sa ne spuna de unde sa le platim. Pensii umflate ani si cresere economica mica o gramada de ani. sa-ti aduc aminte ca functionarii si pensionarii la un loc sunt 8 milioane de suflete, adica 8 milioane de salarii? O fi viitorul copiilor romaniei o problema pt. martieni sau pt chinezi?

  RăspundețiȘtergere
 5. @anonim
  ba chiar cercul meu e si mai stramt decat ai sesizat tu: eu si mama, atat. becali e din alta poveste. nu de grija lui becali mor eu. se descurca fara sa-i port eu de grija. eu doar imi exprimam o parere, aceea ca nu a demonstrat pana la a fi arestat ca e un personaj care pericliteaza siguranta cetatenilor. dar asta e o OPINIE PERSONALA, nu e un adevar universal valabil.

  cat despre cine e vinovatul de umflarea pensiilor intr-o vreme in care cresterea economica era mica, asta e ultima problema care ma preocupa. eu stiu ca maica-mea a muncit niste ani la stat, a cotizat in toti acesti ani la fondul de pensii, in consecinta are DREPTUL la o pensie. sa creasca sau sa nu creasca pensiile in perioada de crestere\stagnare\scadere economica, e treaba alora care (sustin ca) se pricep, nu a mea. eu vreau sa mi se respecte drepturile (ale mele si ale familiei mele), nu vreau sa platesc pt incompetenta altora. e foarte simplu.

  iar viitorul copiilor romaniei nu e in romania. din nou, PAREREA MEA.

  RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.