04 mai 2009

Is demnitar, in pana mea

"Animal", "gaozar", "tiganca imputita", "cretin si mincinos" sunt cele mai populare apelative cu care demnitarii nostri i-au gratulat pe ziaristi. Nu zice nimeni ca institutia presei e manastire de maici, da' nici nu cred ca odata cu investirea intr-o demnitate publica i se acorda celui proaspat uns si dreptul de a profera jigniri la adresa jurnalistilor. Or fi si printre jurnalisti o gramada de tembeli, nu zic nu, da' mai corect mi s-ar parea sa ai tu, demnitarule, o atitudine verticala si sa-i dai o lectie animalului/gaozarului/ tigancii imputite/cretinului si mincinosului si sa-l bati cu propriile arme - argumentili, dovezili ca n-are dreptate. Asta-i tot. Adica ce te costa sa-i arati unde si de ce a gresit? Si daca vezi ca persista in prostia lui, da tu dovada de superioritate si lasa-l in plata Domnului, fara jigniri, ca d-aia te-am votat sa ajungi sus, pt ca, teoretic cel putin, imi esti superior dpdv intelectual. Da' tu, nu. Te pretezi la insulte de mahala si arunci cu jigniri cu usurinta cu care-o face orice bisnitar.
"Demnitar" nu vine de la "demn", nu-i asa? Nu-i asa ca functia nu are nicio treaba cu calitatea omului? Nu-i asa ca ati ajuns sus pt ca v-ati nascut sub o stea norocoasa, si nu pt ca ati fi capabili de ceva? Nu-i asa ca incompetenta se poate disimula sub masca arogantei si a sentimentului de "stie tot"?
http://www.gandul.info/politica/ministrul-culturii-face-un-ziarist-de-la-gandul-cretin-si-mincinos.html?3928;4283386

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.