09 martie 2009

Bucuresti, Romania, 2009





Cunoastem cu toti sintagma "doua fetze ale aceleiasi Romanii", am auzit-o de prea multe ori la TV si am citit-o de tot atatea ori in ziare. Daca veti avea ocazia sa coborati din metrou aproape de capat, la IMGB, veti vedea o data in plus cat de mult se justifica aceasta afirmatie. Mai mult de atat, e aproape frustrant sa nu vezi nici cea mai mica distanta fizica intre cele doua fetze. Vorbesc despre soseaua Berceni, despre cele doua laturi ale soselei Berceni. Iesind de la metrou, aruncand o privire spre dreapta, veti putea vedea cele doua blocuri-turn ale ansamblului rezidential Monaco Towers. Pana aici, nimic deosebit, e plin Bucurestiu' de ansambluri si de towers. Numai ca apropiindu-te de cele doua towers, va veti surprinde intrebandu-va daca mai sunteti in Bucuresti sau daca, prin vreo imprejurare nefericita si inconstienta, ati parasit frumoasa capitala europeana. Ei bine, de-a stanga soselei Berceni se inalta blocurile inconjurate de santierul din dotare, vizavi, pe partea dreapta a soselei Berceni, se "inalta" case ca la bunica la tara, cu gradinile si viile din dotare, plus niste ulite de toata frumusetea, unde canalizarile nu fac fata nici macar cand e soare afara si niciun strop de ploaie nu pica de sus, asta in cazul in care zona are sistem de canalizare. In fine, e infiorator contrastul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.