21 martie 2009

Mi-am suparat vizitatorii

Tocmai cand ma bucuram si eu mai tare ca mi-a crescut numarul de vizualizari ale blogului, ma trezesc cu doua comenturi unde sunt trasa bine de urechi de un "anonim", din cauza ca am "corectat-o" pe dna Simona Ionescu de la "Click!". Dna Ionescu si-a manifestat bucuria fata de ocuparea locului I la vanzari de catre tabloidul "Click!" printr-o postare intitulata "Click! a batut Libertatea la vanzari", numai ca un "t" naravas n-a vrut in ruptul capului sa intre la "batut", astfel ca prima forma a titlului a fost de-a dreptul amuzanta: "Click! a baut Libertatea la vanzari", iar eu am profitat de noul sens al cuvantului si al frazei ca sa mai marchez o postare la blogul meu. Nu as fi mai gasit la fel de amuzant titlul daca litera era sarita din alt cuvant (ex: "Clik a batut Libertatea" sau "Click! a batut Librtatea" sau "Click! a batut Libertatea la vanzri"), insa atat timp cat prin "mancatul" sau, dimpotriva, adaugarea unei litere la un cuvant rezulta schimbarea sensului atat al cuvantului respectiv, cat si al frazei, una ca mine care se ocupa de ceva timp cu corectura de ziare nu poate trece indiferenta pe langa. Pe aceasta cale, va rog sa ma anuntati pe privat sau chiar printr-un comentariu public (pt ca oricum le moderez si, daca doriti, nu-l mai public ulterior) daca postarile mele va lezeaza in vreun fel, iar eu promit sa le modific sau sa le sterg in cazul in care, in urma modificarii, textul si-ar putea pierde esenta. Fac pt a treia oara precizarea (pt ca de doua ori m-am referit la acest lucru in comentarii) ca vanez gafe de limba, si nu persoane. Va multumesc.

4 comentarii:

  1. Nu esti singura frustrata din Romania...multi anonimi iti vor vana greselile gramaticale si te vor urechea. P.S. "Dna" e desuet pe World Wide Web.
    Larsen

    RăspundețiȘtergere
  2. @larsen
    si eu ma gandesc ca or mai fi si alti frustrati ca mine, unii recunosc, altii nu. referitor la greselile gramaticale, ma straduiesc din rasputeri sa nu fac. ar fi jenant pt un corector si ar fi singurul lucru de care mi-ar fi intr-adevar rusine. cat despre "dna"... ce sa zic, nu-mi permit sa renunt la el atat timp cat nu-l cunosc personal pe omul despre care vorbesc. multam frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ar fi daca ai corecta greseli adevarate: dezacorduri, cuvinte inventate, stalcite, etc. nu litere "mancate".

    RăspundețiȘtergere
  4. @ioana
    le corectez si pe-alea cand le gasesc, nicio grija. categoriile de greseli pe care mi le-ai enumerat tu mai sus sunt intr-adevar mult mai grave decat literele "mancate" sau adaugate unui cuvant. pe de alta parte, am recunoscut in postarea cu pricina ca oricine poate gresi si asta nu neaparat din cauza NECUNOASTERII LIMBII ROMANE, ci DIN GRABA. e firesc, nu inteleg de unde atata indignare. multumesc c-ai trecut pe aici.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.