13 aprilie 2009

NonEscu al Romaniei Duda


De Radu Duda imi placea pe vremea cand juca alaturi de Teodora Mares in "Vacanta de Craciun". Avea insa un rol secundar si chiar ma intrebam la vremea aceea de ce n-o fi fost preferat el ca protagonist. Dupa casatoria cu principesa, l-am suspectat de materialism, prilej cu care mi-a si trecut de el, ca sa zic asa. Acu' cica vrea presedinte. Are ceva vointa, omu', si ceva mai mult curaj intrucat, prin aceasta candidatura, nu face decat sa legitimeze o forma de guvernamant opusa monarhiei - republica, recunoscand astfel ca monarhia - structura al carui reprezentant este - e moarta si fara sanse de resuscitare. Da' sa nu ma bag in probleme care ma depasesc.
Sa ma introduc, zic, in probleme pe care le inteleg. Trec peste scaparea din titlu cu "regale Mihai" in loc de "regele Mihai" si ma opresc asupra titulaturii lu' principele. Inteleg ca "Radu Duda" nu i-a mai placut, pt ca era nume prea pamantean si nu facea nicio trimitere la sangele albastru de-i tasneste pe la operatie. Sange albastru, prin alianta, evident. Nici "Radu al Romaniei" n-a fost suficient, probabil pt ca "Radu" e un nume mult prea comun. Zic si io. Asa ca s-o fi gandit sa nu trateze cu dosul princiar niciunul din cele doua apelative si s-a oprit asupra unei a treia variante care suna de rasuna: Radu al Romaniei Duda. Cum Doamne iarta-ma sa-ti treaca prin cap sa intercalezi in asa hal numele? Si sa mai faci modificaciunea si in buletin? Pai si daca iese presedinte, cum o sa i se spuna? Presedintele Radu al Romaniei Duda?!? Presedintele Radu Duda al Romaniei?!? El cica vrea ca romanii sa-i zica simplu "domnule presedinte" sau "Radu al Romaniei". Asta cu "domnule presedinte" parca as intelege-o, nu inteleg insa de ce insista sa-si conserve apucaturile de monarhist prin mentinerea acelui "al Romaniei". Vin si io cu doua sugestii: presedintele Radu, Duda a Romaniei, respectiv presedintele Radu, a Romaniei Duda.
Desi nu cred io sa-l lase pe roman inima sa-l voteze pe unu pe care nu-l cheama -escu.

2 comentarii:

  1. Pai, ca sa intre si-n calculul celor care voteaza doar "escu", pentru ca tot se joaca cu numele dansului... cum ar fi "Radu al Romaniei ales-cu-inima-curata Duda"?

    RăspundețiȘtergere
  2. hei, ce surpriza placuta, pamflezistule, sa te "vad" pe la mine prin ograda. simte-te ca acasa! n-ar suna rau deloc "Radu al Romaniei ales-cu-inima-curata Duda". dimpotriva, cred ca alegatorului (in special aluia de la sate, ca doar el mai are constiinta civica) i s-ar parea interesant un personaj cu asa un nume lung si ar pune stampila fara sa clipeasca. poate-i dai vreo idee. multam mult de vizita si de coment.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.