16 aprilie 2009

Mesaj providential in statia lu' 102


Nu vreau sa blasfemiez, cu atat mai mult cu cat suntem in Saptamana Patimilor, da' nu pot sa nu-i deplang pe pocaiti. Detest din tot sufletul maniera lor de a-ti arata calea cea dreapta. Daca vreau s-o gasesc, pot s-o caut singura, nu tre sa-mi tina predici x si y, pt ca predicile astea, cel putin in cazul meu, au exact efectul contrar. Adica ma fac sa ma indepartez si mai mult de cele sfinte si sa-i compatimesc pe cei a caror singura placere e sa propovaduiasca niste lucruri. Daca am chef sa fiu mai aproape de cele sfinte, ma duc la biserica; daca nu, nu. Da' in niciun caz, faptul ca ma intoxici vizual si auditiv cu fel de fel de "indreptari" n-o sa ma determine sa ma schimb d.p.d.v. spiritual.
Cat de bolnav cu nervii capului poti sa fii sa pui in statia de autobuz un asemenea anunt? Credinta o ai in suflet, nu faci parada de ea. Daca a crede in Dumnezeu inseamna sa desenezi un autobuz pe care sa scrii "Iisus te iubeste", atunci declar ca din secunda asta trec la ateism.
PS: Nu sunt fortata sa-i ascult pe cei care ma asalteaza pe strada cu diferite chestii ce tin de morala crestina, stiu. Daca o fac, o fac doar din politete, pt ca nu-mi place sa intorc spatele oamenilor. Nu sunt fortata sa citesc afisele din statiile de autobuz sau cele din scara blocului in care sunt anuntata ca Iisus va cobori in curand printre oameni. O fac doar pt ca imi starnesc curiozitatea. Si, cateodata, si rasul. Si compasiunea. Dar atat.

5 comentarii:

  1. Oana, asa stau lucrurile din pacate peste tot in Romania. Nici mie nu imi place propaganda asta, ma irita, imi seamana a disperare si asa cum bine spuneai, ma indeparteaza de omul care face asta, de ceea ce vrea sa imi transmita. Suntem capabili sa ne alegem drumul singuri, nu este nevoie sa fim sufocati de nimeni si de nimic. Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucura faptul ca nu sunt singura care gandeste asa, Geanina. Un Paste fericit iti doresc si tie, alaturi de cei dragi. Si un iepuras cat mai incarcat de cadouri, daca se poate. Multam frumos pt vizita si pt coment.

    RăspundețiȘtergere
  3. dar cand faci propaganda si iti pui afisele liberale si gratuite in statiile RATB si de metrou cum se numeste? Paradoxala e culoarea portocalie asociata cu fituica liberala

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai cred ca se numeste "consolidarea unui brand".

    RăspundețiȘtergere
  5. Oamenii cu un pshihic debil ajung sa fie pana la urma convertiti !

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
» Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
» Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
» Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.
» Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îşi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
» Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.